Rusia plănuiește probabil să încercuiască Bakhmut din regiunea Donețk, prin operațiuni la nordul și la sudul orașului, a transmis în această dimineață Ministerul britanic al Apărării. Oficialii britanici consideră că ocuparea orașului ar avea o valoare operațională limitată, dar cu potențial de a permite Rusiei să amenințe Kramatorsk și Sloviansk.

“Există o posibilitate realistă ca ocuparea orașului Bakhmut să fi devenit în primul rând un obiectiv simbolic, politic pentru Rusia”, a adăugat ministerul.

ISW explică în analiza zilnică faptul că Armata Rusă a continuat să facă progrese minime în jurul Bakhmut în ultimele 24 de ore. Armata Ucraineană a raportat că a respins atacurile rusești în apropierea orașului, la 26 km la nord-est de Bakhmut, la Vyimka, și la 14 km sud.

Imaginile geolocalizate postate pe 1 decembrie arată că forțele rusești fac progrese minime la sud și sud-est de Bakhmut. Bloggerii militari ruși susțin că ucrainenii transferă unități din Zaporijie spre Bakhmut, dar ISW explică faptul că deși acest lucru este plauzibil, această presupusă rotație a trupelor arată și că rușii nu reușesc să blocheze drumurile din jurul Bakhmut. Tot analiștii ISW consideră că rușii pierd prea multe trupe încercând să câștige Bakhmut, în condițiile în care această zonă le oferă avantaje limitate din punct de vedere tactic. 

Surse: ISW, UK MoD

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday