Japonia s-a calificat pentru a patra oară în istorie în fazele eliminatorii ale Cupei Mondiale, însă în urma unui gol controversat. În meciul decisiv, Spania a deschis scorul, însă japonezii au marcat două goluri în decurs de trei minute, la începutul reprizei secunde.

Cea de-a doua reușită este acum una intens discutată, din cauza faptului că mingea pare a fi ieșit din teren înainte ca Mitoma să i-o paseze lui Tanaka. Inițial, tușierul a semnalizat acest lucru, iar centralul a anulat golul. După analiza sistemului VAR, acesta a fost validat. Victoria Japoniei i-a asigurat calificarea de pe prima poziție a grupei și a însemnat eliminarea Germaniei, care a coborât pe trei.

Conform regulamentului stabilit de IFAB, mingea se află în afara terenului în momentul în care “a trecut în întregime peste linia de poartă sau linia de tușă, pe teren sau în aer”. În cazul de față, observă CNN, arbitrajul video a interpretat curbura mingii ca fiind deasupra liniei. CNN a cerut FIFA un punct de vedere pe acest subiect.

Sursa: CNN

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday