Șeful administrației prezidențiale a Ucrainei și ministerul rus al Apărării au confirmat că a avut loc un nou schimb de prizonieri. Potrivit oficialilor ucraineni, au fost eliberați apărătorii de la Azovstal (Mariupol), dar și cei capturați în timpul confruntărilor din Donețk, Luhansk și Zaporijie.

Între timp, armata ucraineană a anunțat că Rusia și-a retras din trupele de pe malul stâng al Niprului, unde se afla după retragerea din Herson, fără a oferi alte detalii. Informația nu a fost confirmată de Rusia, care a anunțat anterior doar că a mutat o parte a artileriei de pe malul râului în poziții mai sigure.

În ultimele zile, Rusia a intensificat din nou bombardamentele asupra orașului Herson, ceea ce a creat noi pene de curent, la scurt timp după ce avariile provocate în timpul retragerii rușilor au fost remediate. De altfel, Rusia le-a spus civililor să părăsească orașul și a retras întreaga administrație din Nova Kahovka. 

Surse alternative: The Guardian, Reuters, CNN

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday