Potrivit IGSU, misiunile au vizat obiective cu aglomerări de persoane, iar scopul principal urmărit a fost verificarea respectării numărului maxim de utilizatori și accesibilitatea căilor de evacuare. Două astfel de locații, din județele Bacău și, respectiv, Cluj, au fost închise și amendate cu câte 100 de mii de lei. De exemplu, cea din Bacău “a încălcat grav cerința de securitate la incendiu – depășirea numărului maxim de utilizatori cu mai mult de 10%, neasigurarea echipării cu instalații de detectare, semnalizare și avertizare a incendiilor”.

Totodată, 44 de locații nu dețineau autorizații de securitate la incendiu sau nu erau echipate corespunzător pentru situația izbucnirii unui incendiu.

“Pe lângă aspectele menționate mai sus, pe timpul controalelor, colegii noștri au constatat și alte 907 neconformități pe linia securității la incendiu (79 dintre deficiențe fiind soluționate pe timpul controalelor), sancționate cu 514 avertismente și 302 amenzi, în cuantum de 1.302.600 lei”, mai precizează IGSU.

Aceste controale neanunțate avut loc în perioada 21 – 27 noiembrie.

Foto: Robert Byron | Dreamstime.com

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday