Cupa Mondială. Franța învinge Danemarca cu 2-1 și este prima calificată în optimile turneului. Danemarca își va disputa calificarea în meciul direct cu Australia.

Danemarca face o figură frumoasă, într-un meci destul de echilibrat împotriva Franței, considerată una dintre favoritele la câștigarea turneului.

În prima repriză Franța a atacat mai mult, dar danezii s-au apărat ferm, lansând contraatacuri periculoase. Până la pauză niciuna dintre echipe nu a reușit să înscrie.

În repriza a doua, Mbappe reușește deschiderea scorului în minutul 61, după un schimb spectaculos cu Theo Hernandez în fața porții daneze.

Bucuria francezilor este însă de scurtă durată – în minutul 68, Christensen egalează printr-un gol înscris cu capul pentru Danemarca. Danezii simt momentul și preiau inițiativa, dar în minutul 86 Mbappe marchează din nou, profitând de o centrare perfectă reușită de Griezmann – 2 la 1 pentru Franța, scor cu care partida se încheie.

Franța conduce acum Grupa D, cu 6 puncte și este calificată. Danemarca și Australia își vor disputa locul doi și calificarea în optimi în meciul direct.

Folosim cookies