Ambele echipe au început în forță prima repriză, iar prima mare ocazie a revenit Arabiei Saudite, în minutul 12 – un șut puternic din careu a fost scos de sub transversală de portarul polonez Wojciech Szczesny (Juventus). Polonezii au răspuns puternic 13 minute mai târziu, din corner, dar lovitura de cap a lui Krystian Bielik a fost respinsă decisiv de unul dintre jucătorii arabi. 

Intervențiile agresive ale polonezilor au fost sancționate de centralul brazilian Wilton Sampaio, care a acordat 3 cartonașe galbene în primele 20 de minute ale partidei. 

Polonia deschide scorul în minutul 39 prin mijlocașul lui Napoli, Piotr Zielenski, care șutează sub transversală, în forță, din careu. Arbitrul acordă penalty pentru Arabia Saudită în minutul 43 cu ajutorul sistemului VAR, după un fault în careu, dar Wojciech Szczęsny salvează spectaculos din nou selecționata Poloniei.

Portarul polonez intervine decisiv din nou în a doua repriză. Firas al Buraikan (Arabia Saudită) a ratat în minutul 61 șansa de a egala, după un șut din careu care trece peste poartă. Polonezii lovesc bara de două ori într-un interval de 3 minute, prin Milik și Lewandowski. Același Robert Lewandowski (Barcelona) marchează în minutul 82, după o eroare a unui jucător arab.

Polonia este acum liderul grupei C, cu patru puncte. Celelalte două echipe din grupă Argentina și Mexic, se întâlnesc de la ora 21:00. 

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday