Prim-ministrul Nicolae-Ionel Ciucă a participat astăzi la o reuniune a Consiliului pentru Dialog Social, iar în cursul discuțiilor au fost analizate propunerile patronatelor și sindicatelor legate de majorarea salariului minim pe economie începând cu 1 ianuarie 2023.

“Guvernul și partenerii sociali au căzut de acord în legătură cu majorarea salariului minim brut la 3.000 de lei, din care 200 lei vor fi scutiți de impozit și contribuții de asigurări, începând cu 1 ianuarie 2023. S-a stabilit, de asemenea majorarea salariului minim pentru sectorul construcțiilor la 4.000 de lei, tot de la 1 ianuarie 2023”, transmite Guvernul printr-un comunicat de presă.

Începând cu data de 1 ianuarie 2022, salariul de bază minim brut pe țară, fără a include sporuri și alte adaosuri, este de 2.550 lei lunar. Din 2019 și până în prezent, salariul minim brut pentru domeniul construcțiilor este de 3.000 lei lunar.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday