Cupa Mondială. Elveția a învins Camerun cu 1-0. Golul a fost marcat de atacantul Breel Embolo, care s-a născut în Camerun, dar joacă pentru Elveția.

Elveția și Camerun s-au întâlnit, de la ora 12 (ora României), în primul meci al grupei G, din care mai fac parte Brazilia și Serbia. În cel mai recent clasament dat publicității de FIFA, elvețienii se situau pe locul 15, iar camerunezii pe 43. 

În debutul partidei, elvețienii au avut posesia, însă Camerunul a avut ocaziile de gol. În minutul 10, Yann Sommer, din poarta Elveției, a fost pus la încercare de Bryan Mbeumo, dar a respins șutul. După doar câteva momente, un alt fotbalist camerunez a tras peste poarta aceluiași Sommer. Selecționata elvețiană, în schimb, a avut mai multe faze fixe, dar nu a reușit să le fructifice.

La trei minute după începutul reprizei secunde, elvețienii au pasat frumos în jumătatea adversă, Xherdan Shaqiri a scăpat nemarcat și a centrat în fața porții, iar Breel Embolo a deschis scorul. Fotbalistul nu s-a bucurat după reușită, întrucât are origini cameruneze. Breel Embolo s-a născut în Camerun, însă joacă pentru naționala Elveției.


Camerunul a avut șansa de a egala în minutul 56. Choupo-Moting a avut o acțiune individuală, a driblat doi fundași adversi, dar Sommer a respins în corner. În minutul 67, elvețienii au avut o mare ocazie de a înscrie. Shaqiri a centrat în careu, Varga a reluat puternic, însă Onana a avut un reflex foarte bun și a respins în corner. Elveția a mai avut un șut pe lângă poartă în minutul 88.

Ultima mare ocazie a avut-o tot Elveția, în al cincilea minut de prelungire. Haris Seferovic a driblat un adversar în careu și a tras la poartă, dar mingea a fost respinsă de un fundaș.

În celălalt meci al grupei, Brazilia va juca de la ora 21 contra Serbiei.

Sursa foto: Twitter @WilooFootball

Folosim cookies