Cupa Mondială 2022. Germania a fost învinsă de Japonia cu 1-2, după ce la pauză a condus cu 1-0. La fotografia de la început, germanii și-au acoperit gura cu mâinile, în semn de protest față de interdicția FIFA de a purta banderola ”One Love”.

Reprezentativa Germaniei, campioana mondială din 2014, a debutat la această ediție împotriva Japoniei, în primul meci al Grupei E. La fotografia dinaintea startului partidei, germanii și-au acoperit gura cu mâinile, în semn de protest față de interdicția de a purta banderola ”One Love”; dictată de FIFA. Federația a amenințat echipele implicate în campania de promovare a drepturilor minorităților sexuale cu sancțiuni de ordin sportiv, în cazul în care fotbaliștii vor purta banderolele în culorile curcubeului.

În minutul 7, japonezii au avut un gol anulat pe motiv de ofsaid. Mijlocașul german Ilkay Gundogan a pierdut o minge la mijlocul terenului, iar niponii au lansat un contraatac și au trimis mingea în poartă.

În minutul 16, Germania a avut prima ocazie de gol. Rudiger a reluat cu capul centrarea venită din corner, însă mingea a trecut puțin pe lângă poartă. Peste doar patru minute, nemții au avut o ocazie, însă portarul Gonda a respins șutul puternic expediat de Kimmich din afara careului.

În minutul 28, nemții au o nouă șansă de gol. După o acțiune colectivă, mingea a ajuns la Gundogan, care a preferat să șuteze din afara careului, deși putea pasa unui coechipier în careu, dar portarul a respins. Germania a deschis scorul în minutul 33, în urma unui penalty transformat de Gundogan. 

Până la finalul primei reprize, nemții și-au mai creat două șanse de a înscrie, în urma unor acțiuni colective frumoase, dar nu le-au concretizat. Chiar înainte de a intra la cabine, Germania a avut un gol anulat pe motiv de ofsaid, după consultarea sistemului VAR.

A doua repriză a început tot cu o ocazie a Germaniei. Gnabry a șutat puțin pe lângă poartă, din careu, liber fiind. Germania și-a creat mai multe șanse de a înscrie și a asediat poarta japonezilor, însă niponii au întors scorul în doar 8 minute.

Mai întâi, Minamio a șutat la poartă, Neuer a respins, iar Ritsu Doan a înscris. În minutul 83, Asano a primit o pasă lungă, a preluat perfect, a intrat în careu și dintr-un unghi închis, a șutat la colțul scurt și a marcat. În al cincilea minut al prelungirilor, Germania a trecut pe lângă egalare. Leon Goretzka a șutat puțin pe lângă poartă, de la marginea careului.

Sursa foto: Twitter @DFB_Team_EN

Folosim cookies