China. Amplu protest cu sute de angajați, la cea mai mare fabrică de iPhone-uri din lume. Muncitorii au fost izolați la muncă, din cauza răspândirii coronavirusului.

Nemulțumiți de tratamentul primit la muncă, insuficiența alimentelor, răspândirea rapidă a cazurilor de Covid și de salariile pe care nu le-au primit, angajații fabricii Foxconn din orașul Zhengzhou au dat startul unor proteste de amploare. 

Din cauza creșterii cazurilor de Covid, aceștia au fost forțați la “operațiuni în circuit închis”, astfel încât au fost izolați în incinta complexului din jurul fabricii. Pe fondul nemulțumirilor, au ieșit în număr mare în stradă, unde au doborât barierele anti-Covid și au înconjurat o mașină de poliție.

Anterior, lor le-au fost promise salarii mari și condiții de muncă mai bune, pe care însă nu le-au primit. În schimb, au fost izolați și forțați să supraviețuiască și să își caute singuri medicamente. 

Foxconn din Zhengzhou este cea mai mare fabrică de iPhone din lume, cu aproape 200 de mii de angajați. Are o importanță critică pentru producția de telefoane Apple, fiind responsabilă pentru patru din cinci modele de ultimă generație.  

Surse: Bloomberg, The Guardian

Folosim cookies