Pragul de 8 miliarde de locuitori va fi atins la ora 9, ora României, potrivit Organizației Națiunilor Unite. În ultimii 50 de ani, ritmul de creștere al populației mondiale a scăzut de la 2% pe an la 1% pe an, dar în această perioadă numărul total s-a dublat, pragul de 4 miliarde fiind atins în 1975. 

Creșterea populației mărește impactul asupra mediului, dar țările cu cel mai mare consum pe cap de locuitor de resurse materiale nu sunt neapărat și cele în care populația crește mai rapid. China și India au fiecare câte 1,4 miliarde de locuitori, urmate de SUA, dar la mare distanță, cu 335 de milioane de locuitori. Țările Uniunii Europene au la un loc 447 de milioane. Rusia, cea mai mare țară ca teriotiru, este abia pe locul nouă, cu 143 de milioane de locuitori.

În timp ce populația globală a avut nevoie de 12 ani pentru a crește de la 7 la 8 miliarde, va dura aproximativ 15 ani, până în 2037, până va atinge 9 miliarde, semn că rata de creștere generală a populației globale încetinește.

Sursă: ONU

Foto: Jurgen Ziewe | Dreamstime.com

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday