Iași. Percheziții DIICOT la persoane suspectate de constituirea unui grup infracțional organizat, specializat în camătă și trafic de droguri. Procurorii au reținut 15 persoane și au confiscat sume de bani, 2,2 kg de aur și două pistoale.

Procurorii DIICOT au reținut 15 persoane pentru constituirea unui grup infracțional organizat, camătă, complicitate la înșelăciune, spălare de bani, șantaj, privare de libertate, trafic de droguri de mare risc, și efectuarea de operațiuni, fără drept, cu produse care ar putea avea efecte psihoactive.

În urma perchezițiilor efectuate ieri au fost ridicate sumele de 50.680 de euro și 33 de mii de lei, 2,2 kilograme de aur, două pistoale, mai multe cuțite, săbii și spray-uri lacrimogene, 55 de telefoane, cât și documente privind operațiunile de cămătărie și acte de proprietate ale unor imobile. Până în momentul actual  a fost instituită măsura sechestrului asigurator asupra unei vile care valorează aproximativ 200 de mii de euro.

Liderii grupurilor realizau finanțarea activităților, prin acordarea unor sume de bani membrilor, și asigurau de asemenea protecția acestora, pentru ca grupul să își poată atinge scopul. Membrii grupului acordau împrumuturi doar persoanelor despre care știau că dețin bunuri imobiliare de valoare, iar după acordarea împrumuturilor se făceau presiuni privind returnarea sumelor cât și a dobânzilor solicitate, care erau cuprinse între 20 și 400%.

Inculpații au disimulat un procent însemnat din beneficiile materiale obținute din comiterea infracțiunilor prin achiziționarea de bunuri imobile, pe numele unor rude sau ale unor persoane apropiate.

Comunicat integral: DIICOT

Folosim cookies