Război în Ucraina. Președintele Zelenski spune că în ultima săptămână, rușii au distrus o treime din centralele electrice ucrainene, “provocând pene masive de curent în toată țara”. Kiev, Nipru și Jîtomîr, atacate în această dimineață.

Zelenski a descris loviturile rusești asupra infrastructurii de energie ca fiind “un alt fel de atacuri teroriste”, adăugând că “nu mai există spațiu pentru negocieri cu regimul lui Putin”.

În ultimele zile, unele zone din Kiev au rămas fără electricitate și apă. De asemenea, rachetele lansate marți de Armata Rusă au lovit infrastructura electrică din tot din Kiev, dar și din Nipru și Jîtomîr, unde sunt afectate rețele de energie și apă. Au fost raportate explozii și la Harkov și Zaporijie.

Ultimele atacuri au venit la 24 de ore după ce Kievul a fost lovit de drone kamikaze, fără pilot, despre care se crede că sunt de fabricație iraniană. Cel puțin cinci persoane au murit doar în capitală, iar alte patru în orașul Sumî. Ținta principală ale rușilor a fost infrastructura critică.

Sursă alternativă: BBC

Folosim cookies