Vladimir Putin spune că “un conflict între NATO și Rusia ar duce la o catastrofă globală”. Afirmă că nu are regrete cu privire la acțiunile Armatei Ruse în Ucraina și pretinde că “obiectivul nu a fost să-i distrugem”.

Președintele rus a susținut o conferință de presă la finalul summitului din Kazahstan, de la Astana. Estimează că mobilizarea parțială decretată în urmă cu aproximativ trei săptămâni se apropie de final. Susține că în acest timp au fost mobilizați 222 de mii de oameni din totalul de 300 de mii vizați. De asemenea, mai declară că în acest moment nu are planuri de a extinde mobilizarea.

În paralel, sugerează demararea unor noi negocieri cu Ucraina și menționează, după atacurile cu rachete din această săptămână, că “în acest moment nu mai este nevoie de administrarea unor lovituri masive”. Întrebat dacă are vreun regret pentru acțiunile Rusiei din Ucraina, a răspuns că “nu” și a continuat spunând că “obiectivul Rusiei nu era să distrugă Ucraina, iar situația actuală este neplăcută”.

În ceea ce privește participarea sa la summitul G20 din Indonezia, Putin spune că nu a stabilit încă dacă va lua parte în format fizic la acesta, dar a menționat că Rusia va trimite oficiali la eveniment. De asemenea, a adăugat că discuțiile separate cu liderii care participă la acest eveniment sunt excluse, menționând că “nu vede necesitatea” de a discuta cu Joe Biden. 

Surse: TASS, The Guardian

Folosim cookies