Informația a fost dezvăluită publicației Washington Post de către persoane din cadrul anchetei, care au făcut declarații sub protecția anonimatului. Potrivit surselor citate de jurnaliști, anchetatorii federali au obținut suficiente dovezi împotriva fiului președintelui Joe Biden încât să-l trimită în judecată.

Procurorul care se ocupă de caz este David C. Weisseste din Delaware, numit de către fostul președinte Donald Trump. Weisseste este cel care trebuie să decidă dacă va lansa oficial acuzații împotriva lui Hunter Biden, potrivit persoanelor citate de WP.

Investigația a început în 2018 și inițial a avut în vedere controlul asupra tranzacțiilor și afacerilor pe care Hunter Biden le realizase. Surse din anchetă spun că Hunter Biden nu și-ar fi declarat toate veniturile, dar și că a cumpărat ilegal mai multe arme.

Ancheta împotriva lui Hunter Biden a fost folosită de-a lungul timpului ca armă politică împotriva democrațiilor. În timpul campaniei electorale din 2020, susținătorii lui Trump au dezvăluit că au obținut un laptop, care i-ar fi aparținut lui Hunter Biden și în care au fost găsite dovezi ale tranzacțiilor posibil ilegale pe care fiul lui Joe Biden le-a făcut. Aceștia au spus că au predat laptopul FBI, însă Biden și aliații săi au spus că acuzațiile nu sunt reale.

Cu toate acestea, The Washington Post a raportat în luna martie că doi experți au controlat veridicitatea informațiilor din laptop și au ajuns la concluzia că toate sunt reale. Cu toate acestea, nu există încă informații că probele ar fi fost folosite de Departamentul de Justiție în cadrul anchetei.

Sursa: The Washington Post

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday