În momentul atacului, în clădire se aflau mai mulți studenți care susțineau un examen practic, la un centru educațional. Zona este cunoscută pentru astfel de incidente. De exemplu, anul trecut, 85 de persoane au murit după ce o școală de fete a fost atacată.

Conform BBC, aici trăiește minoritatea Hazara, care de-a lungul timpului s-a aflat în spatele mai multor atacuri. Aceasta este rivala talibanilor și a grupării Stat Islamic. Până acum însă, niciun grup nu a revendicat noul atac.

Purtătorul de cuvânt al Ministrului de Interne al talibanilor a declarat că atacarea țintelor civile “demonstrează cruzimea inumană a inamicului și lipsa standardelor morale”. Talibanii au revenit la putere în Afganistan anul trecut și spun că încearcă să restabilească securitatea. Cu toate acestea, atacurile din partea grupărilor rivale nu au putut fi deloc încetinite.

Sursă alternativă: BBC.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday