Rusia. Situație tensionată în Republica Dagestan. Părinții tinerilor mobilizați au blocat principala autostradă spre capitală și i-au atacat pe polițiști. Aceștia au tras focuri de avertisment în aer, pentru a calma mulțimea.

Canalele locale de Telegram din Mahacikala, capitala micuței republici din Caucazul de Nord, publică imagini cu incidente petrecute duminică, când femeile strânse la un miting de protest i-au atacat pe polițiști.

Ulterior, au existat încăierări sporadice între forțele de ordine și protestatari.

Un alt protest a izbucnit într-un sat, aflat la est de capitala Mahacikala, unde localnicii au ieșit și au blocat autostrada spre captală, pentru a împiedica plecarea copiilor lor încorporați în armată.

Compleșiți de mulțime, polițiștii au tras focuri de mitralieră în aer.

Dagestan are o populație de doar trei milioane de locuitori, majoritatea musulmani, iar în zilele trecute au existat raportări privind o recrutare disproporționată pentru mobilizarea militară a locuitorilor cu minorități etnice non-ruse. Mai devreme, duminică, președinții celor două camere ale parlamentului rus au dat vina pe responsabilii militari pentru situația creată și au spus că protestele sunt justificate.

Folosim cookies