Aproape 200 de balene-pilot eșuate pe o plajă din vestul Tasmaniei (Australia) au murit. Alte 32 au fost salvate. Autoritățile cercetează cauza evenimentului.

Aproximativ 230 de balene-pilot au eșuat miercuri pe o plajă și în dreptul unui port de pe îndepărtata coastă de vest a Tasmaniei. După o amplă operațiune de salvare, autoritățile locale au transmis că numai 32 dintre ele au supraviețuit și înoată din nou în apele Pacificului.

Unul dintre coordonatorii misiunii, Brendon Clark, a declarat că operațiunea a fost afectată de condițiile de mediu sălbatice ale zonei. Kris Carlyon, biolog în cadrul Programului de Conservare al Vieții Marine, a precizat că balenele-pilot decedate vor fi testate pentru a stabili dacă toxinele din corpurile lor pot explica fenomenul.

În urmă cu doi ani, 470 de astfel de mamifere marine eșuate au fost descoperite în Tasmania, cel mai grav astfel de fenomen raportat în Australia. Doar 111 au fost atunci salvate.

Balenele-pilot ajung să măsoare până la șapte metri lungime și pot cântări trei tone. Conform biologilor, pot supraviețui până la patru zile în afara apelor.

*localizare aproximativă

Surse alternative: The Guardian, Huff Post

Folosim cookies