După cum mulți știți, în ultimii trei ani am fost supus unor provocări, sub formă de accidentări și intervenții medicale. Am lucrat din greu pentru a reveni la forma mea competitivă. Dar, în același timp îmi cunosc capacitățile și limitele corpului meu, iar mesajul transmis de acesta a fost clar […] Turneul The Laver Cup din Londra de săptămâna viitoare va fi ultimul meu eveniment sportiv ATP. Desigur, voi continua să joc tenis, dar nu la nivelul de Grand Slam sau turnee”, a transmis sportivul în vârstă de 41 de ani.

Federer își încheie astfel cariera de jucător profesionist de tenis cu 20 de titluri de Grand Slam pe numele său, depășit în istoria ATP doar de Rafael Nadal (22) și Novak Djokovic (21), care încă participă la Grand Slam-uri și turnee.

Am jucat peste 1.500 de meciuri oficiale în cei 24 de ani de carieră. Acest sport a fost mult mai generos cu mine decât aș fi putut să-mi imaginez, iar acum trebuie să recunosc că este timpul să renunț la cariera mea competitivă”, a mai transmis sportivul, pe conturile sale de social media.

Roger Federer nu a mai participat la un turneu de tenis de la Wimbledon 2021, competiție în urma căreia sportivul a fost operat pentru a treia oară la genunchi. 

Surse: BBC, Reuters

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday