Elon Musk scrie pe Twitter că va cumpăra clubul de fotbal Manchester United. Deocamdată nu este clar dacă vorbește serios.

Update: După ce a scris că va cumpăra Manchester United, Elon Musk a adăugat că este de fapt “o glumă care se face pe Twitter” și că nu intenționează să cumpere nicio echipă de fotbal. “Totuși, dacă vreodată aș cumpăra o echipă, ar fi Manchester United. Erau preferații mei când eram copil”, a adăugat acesta.

Știrea inițială:

Cel mai bogat om din lume a făcut acest anunț ca o replică la o postare a sa cu conținut politic: “Ca să fie clar, susțin jumătatea stângă a Partidului Republican și jumătatea dreaptă a Partidului Democrat!” iar apoi a continuat: “De asemenea, îmi cumpăr Manchester United să vă fie de bine”.

Postările pe Twitter ale lui Musk sunt adesea neconvenționale sau chiar nepoliticoase și, remarcă Reuters, nu este clar dacă Musk chiar intenționează să facă o ofertă pentru achiziționarea echipei britanice.

La un moment dat, el a scris pe Twitter că va cumpăra Twitter, iar imediat după aceea a scris că va cumpăra și Coca-Cola, “pentru a reintroduce coca înapoi”. Aparent, anunțul privind cumpărarea Twitter s-a dorit a fi unul serios, dar eșecul tranzacției a ridicat totuși semne de întrebare privind seriozitatea ofertei.

De cealaltă parte a oceanului, după două etape pierdute în Premier League, United trece printr-o criză, inclusiv de încredere, fanii săi cerând destul de furios o schimbare a proprietarului. Acțiunile clubului au scăzut cu 24% în ultimele 12 luni, echipa fiind evaluată după capitalizarea de piața la puțin peste 2 miliarde de dolari. Manchester United este controlată de familia americană Glazer, dar nici aceasata, nici Musk nu au răspuns imediat solicitărilor de a da detalii.

În clasamentul anual din acest an, Forbes a evaluat Manchester United la 4,6 miliarde de dolari, al treilea cel mai valoros club de fotbal din lume, după Real Madrid și Barcelona, datorită numeroșilor săi suporteri la nivel mondial.

Averea lui Elon Musk a fost estimată de Forbes la 270 de miliarde de dolari.

Sursă alternativă: Reuters

Folosim cookies