TikTok a implementat o nouă funcție prin care poate genera automat imagini pe baza unor descrieri textuale ale utilizatorilor (text-to-image). Totuși, sistemul nu este la fel de precis precum cele dezvoltate de Google sau OpenAI.

Conform presei de specialitate, noua funcție poate fi accesată în cadrul unui efect/filtru din aplicație denumit “AI Greenscreen” (Ecran verde pentru Inteligența Artificială). Utilizatorii pot introduce astfel, folosindu-se de acest efect, un mesaj text pe care software-ul aplicației îl va transforma apoi într-o imagine. Ulterior, imaginea poate fi folosită, printre altele, ca fundal pentru videoclipuri.

Software-ul aplicației poate produce însă imagini abstracte și neclare în multe dintre cazuri. Imaginile bazate pe mesaje text cu conținut violent vor fi însă, în mod intenționat, foarte neclare și abstracte. Același principiu se aplică și pentru mesajele care implică nuditate. Prin comparație, alte aplicații, precum Imagen dezvoltată de Google sau DALL-E 2 realizată de OpenAI, pot produce atât imagini realiste cât și ilustrații complexe și coerent prin intermediul aceleiași funcții. 

Aplicația TikTok are acum peste un miliard de utilizatori și a devenit una dintre cele mai populare platforme în rândul tinerilor, depășind Facebook și concurând cu Youtube și Instagram. 

Surse: The Verge, TechCrunch

Folosim cookies