Grecia. Incendiu puternic de vegetație în estul insulei Thassos, una dintre cele mai populare zone turistice pentru români. Din cauza întunericului, pompierii nu au putut folosi aeronavele de stingere până în această dimineață.

Focul a izbucnit într-o pădure de pin din zona Skala Potamia, seara trecută, iar pompierii și voluntarii s-au luptat toată noaptea cu flăcările. Aeronave pentru stingerea incendiilor nu au putut interveni pe timp de noapte. În această dimineață, au fost mobilizați alți 100 de pompieri și militari, alături de 33 de vehicule de intervenție.

Potrivit presei din Grecia, câțiva voluntari au fost răniți la picioare, după ce un copac care ardea s-a prăbușit peste ei. Tot presa locală relatează și faptul că joi dimineață, a fost emis un avertisment pentru locuitorii din regiunea Kinira în care au fost îndemnați să se pregătească de evacuare, cu toate că pompierii au menționat că, momentan, incendiul nu amenință zonele rezidențiale.

De altfel, încă din weekend, meteorologii greci au avertizat că temperaturile vor fi extrem de ridicate pe parcursul acestei săptămâni și ar putea cauza incendii de vegetație în Thassos, Samothraki, Limnos, Lesvos și Chios.

Surse: Ekathimerini, Greek City Times

Folosim cookies