Potrivit Reuters, următorul pachet de asistență americană pentru Ucraina se va ridica la valoarea de un miliard de dolari, fiind unul dintre cele mai mari de până acum, și va include muniție pentru arme cu rază lungă de acțiune și vehicule de transport medical blindate.

Oficiali americani au declarat pentru Reuters că dacă ar fi semnat în forma sa actuală, pachetul include muniții pentru HIMARS și pentru lansatoarele NASAMS, și până la 50 de transporturi medicale blindate M113.

HIMARS joacă un rol-cheie în duelul de artilerie dintre Ucraina și Rusia, în special în regiunea Donbas din estul țării. Până acum, Statele Unite au trimis 16 sisteme HIMARS ucrainenilor și la 1 iulie s-au angajat să trimită două lansatoare NASAMS. Nu este clar dacă lansatoarele au ajuns până în prezent în Ucraina. Anterior, 200 de vehicule blindate M113 americane au intrat în dotarea armatei ucrainene.

Pachetul care urmează să fie anunțat luni se adăuga celor aproximativ 8,8 miliarde de dolari pe care SUA le-au acordat Ucrainei, de la invazia Rusiei din 24 februarie.

Sursă: Reuters.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday