Război în Ucraina. Acțiuni limitate ale rușilor în Donbas și pe Frontul de Sud, în ultimele 24 de ore. Ucrainenii susțin că au respins un atac în direcția Krihoi Rog, iar aviația rusă a atacat poziții din spatele liniilor.

Principalele evoluții din ultimele 24 de ore:

  • Forțele ruse au efectuat un atac la sol de mică anvergură la nord-vest de Sloviansk (Donbas) și au continuat eforturile de a avansa spre Bakhmut dinspre nord-est, est și sud-est. Ucrainenii susțin că au respins atacurile și chiar i-au împins înapoi pe ruși la Bakhmut.
  • ISW consideră că Armata Rusă prioritizează atacul frontal dinspre orașul Donețk spre Avdiivka, dar nu reușește să câștige teren. Ucrainenii au fortificat aceste poziții în ultimii opt ani, însă rușii consideră imperativă scoaterea Donețk din raza de acțiune a artileriei ucrainene.
  • Pe Frontul de Sud, Comandamentul ucrainean raportează atacuri aeriene ale rușilor adânc în teritoriul ucrainean. Au lovit mai multe poziții din regiunile Nikolaev și Odesa, probabil cu rachete.
  • Rușii atacă capul de pod făcut de ucraineni peste râul Inhuleț, în nordul regiunii Herson și pregătesc o forță de atac spre Krivoi Rog. Armata Ucraineană susține că deocamdată atacurile au fost respinse.

Sursă alternativă: ISW

Folosim cookies