Război în Ucraina. Serviciile de informații britanice spun că grupul de mercenari Wagner a reușit să facă ”progrese tactice” în Donbas. Rusia susține că a capturat cea mai importantă centrală pe cărbune din țară, din regiunea Donețk.

Gruparea militară privată rusă Wagner a făcut probabil progrese tactice în regiunea Donbas din estul Ucrainei, în jurul centralei electrice Vuhlehirska și în satul din apropiere Novoluhanske,  au anunțat miercuri serviciile de informații militare britanice. Cel mai probabil forțetele ucrainene au fost nevoite să se retragă din zonă, mai precizează britanicii.

Pe de altă parte, autoritățile de la Moscova au anunțat că forțele sale au preluat controlul celei mai mari centrale pe cărbune din Ucraina, în apropiere de orașul Svitlodarsk, din regiunea Donbas. Separatiștii pro-ruși au publicat imagini cu mercenarii din grupul Wagner în fața centralei, însă informațiile nu au putut fi verificate independent. Alte relatări sugerează că luptele continuă în jurul centralei.

Sursă: Reuters

 

Folosim cookies