Marina SUA confirmă că un avion F/A-18 Super Hornet aflat pe un portavion a căzut în Marea Mediterană, din cauza “vremii care s-a înrăutățit neașteptat”.

Marina SUA a menționat că incidentul a avut loc pe 8 iulie, iar avionul a căzut de pe portavionul USS Harry S. Truman. Presa americană relatează că avionul ar fi fost proiectat peste bord de o rafală de vânt, din cauză că avionul nu ar fi fost ancorat în mod corect de punte. Totuși, incidentul este încă investigat. Un membru al echipajului portavionului a fost rănit ușor, dar starea sa este stabilă. Prețul unui avion Super Hornet este de 67 de milioane de dolari.

Oficialii americani nu au comunicat locația exactă a incidentului, dar cu două zile înainte, Departamentul Apărării a transmis pe Twitter că un avion similar a spart bariera sunetului de deasupra Mării Ionice, dintre Italia și Grecia.

Înainte de incident, un val de căldură prelungit a cuprins Italia, doborând multe recorduri de temperatură. Totuși, de joi, un front de aer rece a cuprins țara și Marea Ionică, unde valurile au atins și aproape 3 metri înălțime. Experții consultați de The Washington Post au explicat că diferențele mari dintre temperaturile de la nivelul mării și cele din atmosferă au creat condițiile pentru ca o furtună să se formeze rapid.

Surse: US Navy, Washington Post

Folosim cookies