Fotbal. Paris Saint-Germain a reziliat contractul cu antrenorul Mauricio Pochettino, după doar un an și jumătate de colaborare. Potrivit presei internaționale, va fi înlocuit de Christophe Galtier care pregătește OGC Nice.

Anunțul a fost făcut public pe pagina de Twitter a echipei franceze, care notează că dorește să-i mulțumească lui Pochettino și echipei acestuia pentru munca depusă.

Argentinianul, în vârstă de 50 de ani, părăsește clubul francez după 18 luni în calitate de antrenor, timp în care a câștigat campionatul francez (2021-2022), Cupa Franței 2020-2021 și Trophee des Champions, în 2020. 

The Guardian notează că fostul antrenor al echipei Tottenham nu a reușit să-și atingă obiectivele în Champions League, unde PSG a pierdut semifinala din 2021 împotriva Manchester City și pe cea cu Real Madrid din sezonul trecut. 

Presa de specialitate notează că, în locul său, conducerea PSG urmărește să-l aducă pe Christophe Galtier, fostul antrenor al OGC Nice, cu care a câștigat liga franceză, pentru prima dată în ultimii 10 ani din istoria clubului. 

Surse alternative: BBC, The Guardian

Folosim cookies