Legea a fost promulgată de președintele Iohannis miercuri. Astfel, valoarea unui tichet de masă va fi majorată la cel mult 30 de lei de la 1 iulie. Ultima majorare a avut loc în 2020, când valoarea tichetelor a crescut de la 15,18 lei la 20 de lei.

Același pachet promulgat astăzi de președinte mai prevede că organizaţiile sindicale legal constituite pot acorda din fonduri proprii, ocazional, tichete cadou membrilor proprii care nu au calitatea de angajați ai organizaţiei sindicale. Frecvenţa acordării tichetelor cadou şi valoarea lor se stabilesc de către conducerea organizaţiei sindicale.

În plus, voucherele de vacanţă pot fi utilizate şi pentru acoperirea cheltuielilor cu taberele şcolare, naţionale sau tematice, organizate pe teritoriul României, la care participă copilul titularului. Procedura privind plata taberelor urmează să fie stabilită de către Ministerele Educației și Finanțelor.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday