Elveția. Spațiul aerian a fost închis în această dimineață din cauza unei defecțiuni a sistemului de control al traficului aerian. Timp de două ore, zborurile de pe principalele aeroporturi au fost blocate. Nu sunt informații despre natura incidentului.

Spațiul aerian elvețian este închis traficului din motive de securitate,  după ce o defecțiune a afectat serverul Skyguide, serviciul elvețian de control al traficului aerian, a transmis Skyguide dimineață, puțin după ora 6, într-un comunicat de presă.

Aterizările și decolările de pe principalele aeroporturi ale Elveției au fost blocate, iar autoritățile nu au oferit detalii suplimentare despre incident.

Ulterior, compania națională care gestionează traficul aerian elvețian a precizat că Defecțiunea tehnică a fost rezolvată. Închiderea spațiului aerian a fost ridicată la ora locală 8.30. Spațiul aerian elvețian este acum deschis din nou, iar traficul aerian deasupra Elveției și operațiunile pe aeroporturile naționale din Geneva și Zurich se reia. Skyguide regretă acest incident și consecințele sale pentru clienții și partenerii săi, precum și pentru pasagerii de pe cele două aeroporturi naționale. Skyguide face tot ce îi stă în putere pentru a gestiona zborurile eficient și pentru a reduce întârzierile la minimum“.

Surse: Sky Guide, Reuters

Folosim cookies