În raportul zilnic referitor la situația războiului din Ucraina, oficialii britanici atrag atenția asupra că în teritoriile ocupate de ruși, aceștia nu asigură servicii publice de bază, iar sistemele medicale sunt aproape de colaps în majoritatea regiunilor ocupate, nu doar în Mariupol. 

De altfel, ministerul britanic subliniază că, cel mai probabil, există deja o criză de medicamente și în Herson. Lipsa apei potabile reprezintă și ea un factor ce contribuie la răspândirea bolilor periculoase, mai transmit oficialii britanici. 

Reprezentantul OMS în Ucraina, Dorit Nitzan declarase și el luna luna trecută că în urma ocupării de către forțele ruse, orașul Mariupol se află printre zonele în care există risc ridicat de a apărea focar de holeră. Numeroase cazuri au fost confirmate deja în Mariupol de luna trecută.

Este cunoscut faptul că Ucraina s-a confruntat cu o epidemie majoră de holeră în 1995, iar din acel moment, au mai fost confirmate cazuri mai ales de-a lungul coastei Mării Azov, unde se află și Mariupol. Holera este o boală bacteriană raspândită de obicei prin apa contaminată. Dacă rămâne netratata. boala poate fi fatală în câteva ore inclusiv la persoanele cu sistem imunitar puternic.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday