Pe fondul tensiunilor din regiune, generate de războiul din Ucraina, guvernul finlandez a anunțat că lucrează la un plan pentru consolidarea securității granițelor naționale, deoarece se teme că Rusia ar putea încerca să exercite presiuni asupra Finlandei trimițându-i migranți și solicitanți de azil, așa cum Belarus a fost acuzat că a trimis sute de migranți din Orientul Mijlociu, Afganistan și Africa la granița cu Polonia.

Finlanda, care solicită în prezent aderarea la NATO, are o istorie marcată de conflicte armate cu Rusia în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial. Totuși, în prezent, zona de frontieră acoperită cu păduri dintre cele două țări este semnalată doar cu indicatoare din plastic de-a lungul majorității celor 1.300 km de graniță cu Rusia.

Potrivit anunțului, modificările guvernului la legislația de frontieră includ și o propunere care să permită concentrarea primirii cererilor de azil doar în anumite puncte de intrare în țară, în ciuda faptului că migranții au dreptul de a cere azil la orice punct de trecere a frontierei într-o țară membră a UE.

Modificările ar permite, de asemenea, construirea de bariere sub formă de garduri sau noi drumuri pentru a facilita patrularea frontierei pe partea finlandeză. Guvernul va decide ulterior asupra barierelor în zonele critice de la granița de est, pe baza evaluării autorităților de frontieră, a declarat ministrul finlandez de Interne, Krista Mikkonen.

Sursă: Reuters

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday