Ministerul rus al Apărării a transmis că deține controlul complet al uzinei Azovstal din orașul Mariupol, după ce ultimii luptători ucraineni s-au predat. Informațiile nu au putut fi verificate din surse independente. Azi dimineață, Kievul le-a ordonat din nou forțelor proprii rămase în uzină să înceteze lupta.

Agenția de presă TASS relatează că Serghei Şoigu, ministrul rus al Apărării, i-a raportat lui Putin despre finalizarea operațiunii de la Azovstal și “eliberarea completă a uzinei și a orașului Mariupol de soldații ucraineni“.

Teritoriul uzinei metalurgice Azovstal din Mariupol, unde un grup de soldați ucraineni ai formației naziste Azov a fost blocat din 21 aprilie, a fost complet eliberat“, a transmis și un purtător de cuvânt al Ministerului Apărării.

Așa-numitul <comandant> al naziștilor Azov a fost scos de pe teritoriul fabricii într-o mașină blindată specială, din cauza urii locuitorilor din Mariupol și a dorinței acestora de a-l pedepsi pentru numeroase atrocități”, susține Ministerul rus al Apărării.

Potrivit autorităților ruse, începând din 16 mai un total de 2.439 de militari ucraineni au depus armele.

Uzina Azovstal a fost ultimul bastion de rezistență ucraineană din Mariupol, oraș-port asediat de trupele ruse încă de la începuturile invadării Ucrainei.

Surse: DW, BBC.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday