Purtătorul de cuvânt al Casei Albe, Jen Psaki, explică faptul că în Coreea de Nord sunt pregătite noi teste cu rachetă pentru “a verifica arsenalul nuclear al țării”, chiar în timpul vizitei pe care Joe Biden urmează să o facă în Asia, la finalul lunii.

Coreea de Nord nu a mai testat o bombă cu capacitate nucleară din 2017, dar a reluat testarea rachetelor balistice intercontinentale anul acesta, spune Psaki: “Am împărtășit aceste informații cu aliații și partenerii noștri și ne coordonăm îndeaproape cu aceștia”. Coreea de Nord a lansat joi trei rachete balistice spre mare, în largul coastei sale de est, chiar dacă în paralel a raportat pentru prima dată focare de Covid.

Biden este de așteptat să viziteze Coreea de Sud și Japonia în perioada 20-24 mai. Președintele american are în vedere o călătorie în zona demilitarizată dintre Coreea de Nord și de Sud, mai precizează Psaki, care menționează că detaliile în acest sens urmează să fie stabilite. În zona demilitarizată s-a întâlnit și Donald Trump cu Kim Jong-un în 2019, când Trump devenea primul preşedinte american care intră pe teritoriul nord-coreean.

Sursă alternativă: Reuters

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday