Armata Ucraineană continuă eliberarea teritoriilor din jurul Harkov și este posibil să fi bombardat regiunea vecină din Rusia, Belgorod. Guvernatorul acesteia a declarat că șase persoane au fost rănite și una ucisă. Deși nu ar fi primul atac desfășurat de Armata Ucraineană pe teritoriul Federației Ruse, este pentru prima dată când autoritățile acesteia și presa de la Kremlin vorbesc despre victime umane. Totuși ucrainenii nu pomenesc nimic legat de acest prezumtiv bombardament.

Frontul de Est. Ucrainenii i-au împins pe ruși la o distanță care, cel mai probabil a scos deja Harkovul din raza de artilerie. Ieri a fost bombardată doar o așezare aflată la 20 de kilometri de centrul orașului. Armata Ucraineană confirmă ofensiva. Pe de altă parte, surse pro-ruse au anunțat pe un canal de Telegram că ucrainenii încearcă să treacă un râu de la NV de Izium, pentru a tăia liniile de comunicații și a încercui forțele ruse masate acolo. Ofensiva acestora este oricum blocată, iar în zonă a fost raportată doborârea încă unui elicopter de atac rusesc Ka-52 Alligator.

În schimb, rușii încearcă să înainteze dinspre Popasna, oraș din Donbas cucerit zilele trecute, spre Sloviansk, pentru a încercui apărarea ucraineană care nu a putut fi străpunsă. Pe rețelele de socializare a devenit viral un clip filmat de o echipă de la televiziunea de stat din China, care a surprins aruncarea în aer (literalmente) a unui tanc rusesc. Turela acestuia zboară mai multe sute de metri.

Pe Frontul de Sud niciuna dintre părți nu a desfășurat acțiuni ofensive în ultimele 24 de ore, cu excepția bombardamentelor efectuate de ruși spre Nikolaev și Krivoi-Rog.

Sursă alternativă: ISW

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday