Cei doi jurnaliști au fost reținuți în seara de 10 mai. MAE a fost informat că aceștia, aflați în Transnistria “în interes profesional”, nu au mai putut fi contactați de către redacție.

“Ambasada României la Chișinău a întreprins în regim de urgență demersuri pe multiple canale (…) fiind obținută, după doar câteva ore, eliberarea celor doi jurnaliști. Aceștia au fost însoțiți, în condiții de securitate, spre capitala Chișinău, unde se află în siguranță, urmând să se întoarcă în România în perioada următoare”, transmite MAE. Digi24 a confirmat că este vorba despre jurnaliști ai postului de televiziune, care au fost interogați aproximativ 6 ore.

Ministerul român de Externe subliniază că nu a fost informat în prealabil despre intenția celor doi jurnaliști de a se deplasa în Transnistria, în condițiile în care există o interdicție de intrare a jurnaliștilor străini în teritoriul transnistrean: “Cu acest prilej, MAE adresează rugămintea jurnaliștilor interesați să se deplaseze în regiunea transnistreană a Republicii Moldova să contacteze MAE în prealabil și să evite deplasarea în perioada următoare.”

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday