Papa Francisc a vorbit, într-un interviu de 40 de minute acordat Corriere dela Serra, despre războiul din Ucraina și despre dorința sa ca acest conflict să înceteze. Suveranul Pontif afirmă că a cerut o întâlnire la Moscova cu președintele rus Vladimir Putin pentru a încerca să oprească războiul, dar nu a primit un răspuns.

“Am vrut să fac un gest clar pentru întreaga lume și pentru asta m-am dus la ambasadorul Rusiei. I-am rugat să explice ce se întâmplă în Ucraina, dar i-am rugat și să înceteze. Și apoi i-am cerut unui cardinal, după 20 de zile de război, să-i transmită lui Putin mesajul că sunt dispus să merg la Moscova. Nu am primit încă un răspuns și încă insistăm, chiar dacă mă tem că Putin nu poate și nu vrea să aibă această întâlnire. Dar cum să nu încerc să opresc atâta brutalitate?”, a spus Papa Francisc, care a adăugat faptul că “nu este momentul să merg la Kiev”.

Întrebat despre Patriarhul Kirill, Papa Francisc spune că acesta nu îl poate convinge pe Vladimir Putin “să lase ușa deschisă” pentru discuții. Suveranul Pontif spune că a vorbit 40 de minute cu Patriarhul Kirill prin aplicația Zoom, iar “timp de 20 de minute a citit un cartonaș cu justificările pentru război”. Ulterior, Papa Francisc i-a răspuns: “Nu înțeleg nimic despre asta. Frate, noi nu suntem clerici de stat, nu putem folosi limbajul politicii, ci pe cel al lui Isus. Suntem păstori ai aceluiași Popor Sfânt al lui Dumnezeu. Pentru aceasta trebuie să căutăm căi de pace, pentru a pune capăt tragerilor de arme. Patriarhul nu se poate transforma în băiatul de altar al lui Putin”.

Sursa: Corriere della Sera

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday