Potrivit presei internaționale, presiunea asupra acțiunilor Tesla provine în mare parte din preocupările legate de modul în care Musk își finanțează preluarea Twitter. Miliardarul a obținut un împrumut de 12,5 miliarde de dolari, garantând cu acțiunile sale Tesla, și a împrumutat alte 13 miliarde de dolari de la cei mai mari creditori de pe Wall Street.

Musk a fost de acord să plătească restul de 21 de miliarde de dolari, dar nu a spus despre ce fonduri este vorba, alimentând îngrijorarea investitorilor că ar putea vinde o parte semnificativă din acțiunile sale Tesla pentru a acoperi costul.

Acțiunile lui Musk la Tesla au scăzut cu 40 de miliarde de dolari începând cu 4 aprilie, când acesta a dezvăluit inițial că a cumpărat un pachet de 9,2% din Twitter. Scăderea valorii acțiunilor Tesla a afectat piața largă, în special indicele S&P 500.

O scădere semnificativă a valorii i-ar pune în final probleme și lui Musk, al cărui împrumut este garantat cu partea sa din Tesla. Acțiunile Twitter s-au închis marți la 49,68 USD, cu aproximativ 8% sub prețul de 54,20 USD la care Musk a fost de acord să preia compania privată. Diferența de preț generează îngrijorare în rândul investitorilor, care se tem că afacerea ar putea să nu se încheie.

Pe parcursul zilei de miercuri, acțiunile Tesla au crescut cu până la 3,7%, sau cu 33 de dolari, după care au început să scadă.

Dacă preluarea Twitter va fi finalizată, ar marca una dintre cele mai mari astfel de achiziții. Analiștii subliniază că acțiunea de preluare ar putea eșua dacă tranzacția este blocată de autoritățile de reglementare.

UE a avertizat marți că Musk trebuie să respecte regulile blocului privind moderarea conținutului dăunător. Miliardarul, care a criticat anterior Twitter, a legat achiziția de libertatea de exprimare, pe care o descrie drept “pilonul de bază al unei democrații funcționale”.

Surse: Business Insider, Financial Times.

Foto: Alexey Zatevakhin | Dreamstime.com

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday