“Un terorist a deschis focul și apoi a fugit. Mai multe persoane sunt rănite”, a declarat purtătorul de cuvânt al poliției. Atacul a avut loc de-a lungul unei străzi aglomerate din centrul orașului. Potrivit autorităților citate de presa locală, două persoane au murit și opt au fost rănite, însă bilanțul este în curs de actualizare.

Inițial, polițiștii credeau că sunt mai mulți atacatori, însă ulterior au transmis că, aparent, este vorba de unul singur. Localnicilor li s-a cerut să rămână în casele lor și să stea departe de ferestre, deoarece suspecții rămași se află încă în libertate. Un înalt oficial a declarat că atacatorul a fost împușcat, dar acesta a reușit să fugă și nu este clar în ce stare se află. 

Israelul s-a confruntat cu un val de atacuri teroriste în ultima lună. Pe 22 martie, patru israelieni au fost uciși într-un atac cu cuțitul în Be’er Sheva. Pe 27 martie, doi polițiști de frontieră au fost uciși într-un schimb de focuri în Hadera. Pe 30 martie, doi civili israelieni, doi cetățeni ucraineni și un ofițer de poliție au fost uciși de asemenea într-un atac armat în Bnei Brak, o suburbie a Tel Avivului.

În total, 11 persoane au murit în ultimele două săptămâni, în urma acestor atacuri. 

Surse: Haaretz, Jerusalem Post

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday