Președintele american Joe Biden a spus, despre atrocitățile comise de armata rusă în localitatea Bucea, că nu le consideră genocid, ci “crime de război”. În acest sens, l-a numit din nou pe președintele Rusiei “criminal de război”.

“S-ar putea să vă amintiți că am fost criticat în trecut pentru că l-am numit pe Putin criminal de război. Ei bine, adevărul este că ați văzut ce s-a întâmplat în Bucea. Este un criminal de război. Dar trebuie să adunăm mai multe informații. Trebuie să continuăm să furnizăm Ucrainei armele de care are nevoie pentru a continua lupta și trebuie să obținem toate detaliile, astfel încât acesta să poată fi un proces real – să avem un proces pentru crime de război. Omul ăsta este brutal și ceea ce se întâmplă în Bucea este scandalos și toată lumea a văzut”, a spus Biden.

Președintele american a mai adăugat că SUA vor introduce și mai multe sancțiuni împotriva Rusiei, care vor fi anunțate în curând. 

Reamintim, în urmă cu trei săptămâni, Joe Biden l-a mai numit pe Vladimir Putin criminal de război, fiind criticat inclusiv de mai mulți jurnaliști și politicieni americani. Ulterior, Kremlinul a transmis că o asemenea afirmație “este inacceptabilă și de neiertat”.

Folosim cookies