China și Rusia vorbesc despre o nouă eră internațională. Ministrul rus de Externe anunță intenția de a realiza împreună “o ordine mondială multipolară, justă și democratică”.

Miniștrii de Externe din cele două țări s-au întâlnit în China, iar Serghei Lavrov l-a informat pe Wang Yi despre evoluția războiului din Ucraina. Înainte de întâlnire, ministrul rus a dat publicității un mesaj video în care adresează Chinei invitația de a schimba împreunp ordinea mondială: “Noi, împreună ne vom îndrepta către o ordine mondială multipolară, justă și democratică”.

Ulterior, China a comunicat faptul că relațiile dintre cele două țări “au rezistat noului test al schimbării peisajului internațional” și a exprimat intenția de a “duce relațiile dintre China și Rusia la un nivel mai înalt, în noua eră”.

“Pe termen lung, ar trebui să tragem învățături din criza din Ucraina, să răspundem preocupărilor legitime de securitate ale tuturor părților pe baza principiului respectului reciproc și al indivizibilității securității, să construim o arhitectură de securitate europeană echilibrată, eficientă și durabilă prin dialog și negociere”, a adăugat Wang Yi.

Surse alternative: BBC, CNN

Folosim cookies