Joe Biden, în Polonia: “Capacitatea Americii de a-și îndeplini rolul în alte părți ale lumii se bazează pe o Europă unită și sigură. Am învățat din experiențele triste ale celor două războaie mondiale că dacă nu ne implicăm în stabilitatea Europei asta se va întoarce împotriva SUA.”

Comentariile lui Biden au venit în ultima zi a turneului său european, în Polonia, în timpul unei întâlniri cu premierul Andrzej Duda. Comentând anunțul Rusiei privind trecerea într-o nouă fază a operațiunilor militare și concentrarea pe Donbas, președintele american a spus că nu este convins că Armata Rusă chiar își va schimba strategia.

Joe Biden a repetat angajamentul Americii față de Articolul V al Cartei NATO privind apărarea comună, insistând pe unitatea membrilor Alianței. Biden crede că Vladimir Putin a mizat pe separarea țărilor vestice ale NATO de cele din Est, dar spune că a eșuat. Ulterior, la o întâlnire cu refugiații ucraineni din Varșovia, Joe Biden a spus despre Putin că acesta “este un măcelar”.

Surse alternativă: CNN, ABC News

Folosim cookies