Rusia. Unul dintre jurnaliștii postului de televiziune de stat s-a postat în direct, în timpul programului de știri, cu un mesaj anti-război. Femeia a fost ulterior arestată.

Marina Ovsyannikova este editor la primul canal al Televiziunii Ruse și, pentru câteva secunde, a reușit să se posteze în spatele prezentatoarei de studio, cu o pancartă cu mesaje anti război, în engleză și rusă. NU războiului! Opriți războiul. Nu credeți în propagandă. Sunteți mințiți chiar aici”, era scris pe pancartă.

Anterior gestului său, Marina Ovsyannikova a înregistrat un mesaj video în care transmite că este dezamăgită de acțiunile guvernului rus și de faptul că este obligată să participe indirect, prin meseria pe care o practică, la propaganda Kremlinului. Ceea ce se întâmplă în Ucraina este o crimă, iar Rusia este țara agresoare. Responsabilitatea pentru această agresiune este pe conștiința unei singure persoane – Vladimir Putin”, spune jurnalista în mesajul pe care l-a înregistrat, bănuind probabil că după aceea va fi arestată.

Folosim cookies