Comisia Europeană pregătește “cel mai dur și masiv pachet de sancțiuni introdus vreodată” împotriva Rusiei. Măsuri similare și din partea Marii Britanii.

Ursula von der Leyen, președintele Comisiei Europene, și Josep Borrell, șeful diplomației europene, au suținut o declarație comună de presă, în care au criticat acțiunile Rusiei în Ucraina, dar și faptul că “Moscova a readus războiul în Europa, iar acestea sunt cele mai negre zile de după cel De al Doilea Război Mondial”.

Cei doi oficiali au atras atenția Moscovei “să nu subestimeze Uniunea Europeană, care este alături de Ucraina”. În acest sens, au afirmat că liderii europeni pregătesc “cel mai dur și masiv pachet de sancțiuni introdus vreodată”, care va fi anunțat la finalul reuniunii Consiliului UE din această seară. Oficialul european afirmă că aceste sancțiuni “vor slăbi baza economică a Rusiei și capacitatea sa de a se moderniza.”

Ursula von der Leyen a declarat că “aceasta este cea mai mare încălcare a dreptului unui stat. Mă voi asigura că întreaga comunitate europeană va da un răspuns unit si clar pentru a sancționa comportamentul rusesc”, a conchis oficialul.

La rândul său, Josep Borrell subliniază că “deja nu mai vorbim despre jocuri de putere diplomatice, ci despre viitorul comunității globale, este o chestiune de viata și de moarte”. Acesta a adăugat că UE va crea un pachet de ajutorare pentru Ucraina.

Și reprezentanții Ministerului britanic de Externe anunță că sancțiunile pregătite de Londra “vor fi cele mai severe pe care Rusia le-a văzut vreodată, iar ucrainenii trebuie să știe că Regatul Unit este alături de ei și le va oferi asistență directă”.

Folosim cookies