Washington. Ambasada Rusiei acuză SUA că “alimentează furia militaristă a jurnaliştilor” și susține că “isteria anti-rusă” nu permite o analiză obiectivă cu privire la conflictul din estul Ucrainei.

Într-o reacție transmisă de agenția rusească oficială Tass, Ambasada Rusiei din SUA îl acuză pe purtătorul de cuvânt al Departamentului de Stat că alimentează isteria referitoare la o potențială invadare a Ucrainei. “Isteria anti-rusă care se desfășoară în Statele Unite nu le permite oficialilor americani să privească obiectiv situația din jurul Ucrainei. Autohipnoza despre inevitabilitatea atacului rusesc persistă”, se arată în comunicatul Ambasadei.

Ambasada a cerut Departamentului de Stat al SUA “să înceteze să alimenteze furia militaristă a jurnaliştilor şi să se concentreze asupra problemelor cu adevărat importante ale soluţionării diplomatice a conflictului intra-ucrainean”.

Ned Price, purtătorul de cuvânt al Departamentului de Stat al SUA, a declarat miercuri la CNN că, deși susține că retrage trupele din jurul Ucrainei, Rusia continuă să trimită și mai multe forțe la graniță.

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a declarat că acesta ar fi “un truc pentru a escalada tensiunile”. Nu a exclus posibilitatea unor provocări din partea ucrainenilor și a avertizat că încercările de a folosi forța militară pentru a rezolva conflictul cu republicile secesioniste din Donbass vor avea consecințe grave.

Sursa: Tass

Folosim cookies