Acțiunile Meta Platforms, proprietarul Facebook, Instagram și WhatsApp au scăzut cu peste 20% după ce compania de socializare a prezentat o prognoză mai slabă a veniturilor sale din publicitate, dar și o scădere trimestrială a numărului de utilizatori activi de pe Facebook. Deși scăderea este una marginală, de la 1,930 miliarde de utilizatori în trimestrul trei din 2021, la 1,929 miliarde de utilizatori activi, în trimestrul patru, este pentru prima dată în istorie când se întâmplă acest lucru.

Compania a dat vina pe schimbărea politicii de confidențialitate ale Apple, care îngreunează publicitatea țintită pe Facebook și Instagram, recunoscând însă că are probleme legate și de concurența făcută de TikTok și YouTube, precum și cu atragerea utilizatorilor mai tineri.

Scăderea rapidă a acțiunilor Meta a șters 200 de miliarde de dolari din valoarea sa de piață, dar a provocat pierderi și pentru Twitter și Pinterest.

Facebook este a doua cea mai mare platformă de reclamă digitală din lume, după Google. Proiectează trecerea către o rețea de realiztatea virtuală, denumită Metaverse, dar deocamdată aceasta a înghițit 10,2 miliarde de dolari în 2021, și 6,6 miliarde de dolari în 2020. Mark Zuckerberg a avertizat anterior că investiția companiei în acest domeniu “nu va fi profitabilă în viitorul apropiat”.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday