Încasările Google (Alphabet) au crescut cu 32%, până la 75,3 miliarde de dolari, în ultimul trimestru al anului trecut, un record al tuturor timpurilor. Profitul companiei, în 2021, a înregistrat o creștere de +89%.

Este al treilea trimestru consecutiv în care Google își stabilește un nou record de încasări, ceea ce duce cifra de afaceri pentru întregul an 2021 la 258 de miliarde de dolari, într-o creștere a încasărilor de +41%.

Deși în anul de debut al pandemiei, încasările Google au crescut cu doar +13%, din cauza tăierii inițiale a bugetelor de publicitate la nivel mondial, 2021 a confirmat faptul că pandemia a accelerat dependența oamenilor de economia digotală. Cea mai mare parte a încasărilor Google (peste 80%) vine din reclamele postate la căutările pe internet și în clipurile de pe YouTube.

În același timp, Reuters observă că tendința globală către o economie digitală face companiile Big Tech rezistente la șocurile pieței, așa cum ar fi creșterea inflației, problemele lanțurilor de aprovizionare sau apariția unor noi variante de Covid.

Profitul trimestrial al Alphabet a fost de 20,6 miliarde dolari (al patrulea trimestru consecutiv de profit record), iar pentru întregul an 2021 acesta a crescut cu +89%, până la 76 de miliarde de dolari.

Surse alternative: Financial Times, Reuters

Folosim cookies