Cancelarul german a vorbit într-un interviu inclusiv de posibilitatea blocării, pe perioadă nedeterminată, a gazoductului Nord Stream 2, încă nedeschis, despre care spune că ar mări criza de gaze naturale din Europa, care a determinat creșterea costurilor cu energia.

“Prudența trebuie să fie cea care dictează alegerea măsurilor. Trebuie să luăm în considerare și consecințele pe care le vor avea acestea pentru noi”, a adăugat Scholz, în interviul care urmează să fie publicat luni. Totuși, el a ținut să precizeze că aliații sunt de acord asupra sancțiunilor ce vor fi impuse, pentru a putea acționa în caz de urgență.

Săptămâna trecută, președintele SUA, Joe Biden, a vorbit despre neînțelegerile dintre aliați, pentru situația în care Rusia intră în Ucraina dar nu într-o invazie totală, iar Wall Street Journal a dezvăluit apoi că refuzul Germaniei de a aproba exportul de armament din producția sa, din țările baltice către Ucraina ilustrează o ruptură în cadrul NATO.

Deși Scholz a respins pretențiile Rusiei de a exclude aderarea Ucrainei la NATO, a menționat că nu este pe agendă admiterea unor noi aliați.

Sursă: Reuters

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday