Marea Britanie anunță că a început livrarea de armament ușor anti-tanc către Ucraina, pentru a se putea apăra în cazul unui conflict armat cu Rusia. Un grup de parlamentari americani a promis, de asemenea, armament.

“Am luat decizia de a furniza Ucrainei arme defensive antitanc”, a declarat secretarul britanic al Apărării, Ben Wallace, în parlament, precizând că primele sisteme au fost deja trimise luni și că un număr limitat de militari britanici va oferi ucrainenilor instructaj în folosirea acestui tip (neprecizat) de armament. “Nu sunt arme strategice și nu reprezintă nicio amenințare pentru Rusia. Ele trebuie folosite doar pentru apărare”, le-a mai spus Ben Wallace parlamentarilor britanici.

Separat, un grup de senatori americani din ambele partide, aflat în vizită la Kiev a promis de asemenea livrări suplimentare de armament, în cazul în care Vladimir Putin va decide invadarea Ucrainei. Începând cu 2018, Statele Unite au livrat un număr de aproximativ 500 de lansatoare Javelin, sub promisiunea că acestea nu vor fi folosite decât într-o situație defensivă.

Sursa: Reuters

Foto: Dreamstime.com/Pavlo Vakhrushev 

Folosim cookies