Joe Biden l-a asigurat pe președintele Ucrainei că “răspunsul aliaților va fi decisiv”, în cazul în care țara sa este invadată de Rusia. Într-o săptămână sunt programate discuții între NATO și Moscova.

Într-o convorbire telefonică desfășurată duminică, Joe Biden l-a asigurat pe Volodymyr Zelensky, președintele Ucrainei că “SUA și aliații săi vor răspunde decisiv”, dacă Rusia va invada Ucraina, potrivit purtătorului de cuvânt al Casei Albe.

Statele membre NATO și Rusia urmează să se întâlnească pentru discuții în prima parte a lunii ianuarie, Vladimir Putin declarând că țara sa așteaptă “garanții de securitate” privind limitarea extinderii NATO în Europa.

După convorbirea cu Biden, Zelensky a scris pe Twitter că a discutat cu președintele SUA “despre acțiuni comune pentru menținerea păcii în Europa”.

Joe Biden a vorbit și cu Vladimir Putin la telefon săptămâna trecută, la cererea președintelui Rusiei. Deși liderul rus a negat anterior orice plan de invadare a Ucrainei, el a spus luna trecută că este pregătit să utilizeze “măsuri tehnico-militare adecvate” în cazul în care Kievul și susținătorii săi occidentali ignoră “liniile roșii” ale Moscovei.

Sursă alternativă: CNN

Folosim cookies