De la începutul pandemiei, Angela Merkel i-a obișnuit pe cetățenii germani cu astfel de declarații înregistrate, săptămânale, realizând peste 600 de astfel de intervenții, potrivit Deutsche Welle. Sâmbătă l-a transmis pe ultimul făcut în calitate de conducător al Germaniei, alegând să îl folosească pentru a îndemna încă o dată populația țării să se vaccineze și să se protejeze.

“Vă cer încă o dată cu insistență să luați în serios acest virus perfid. Noua variantă, Omicron, pare să fie chiar mai infecțioasă decât cele care au apărut înainte. Vaccinați-vă, fie că este prima injecție sau cu o doză de rapel! Demonstrați încă o dată responsabilitatea civică, atât de minunată în țara noastră, fără de care niciun cancelar sau guvern nu poate realiza nimic!” a spus doamna Merkel.

Aproximativ 69% din populația Germaniei este vaccinată cu două doze împotriva Covid, o rată mică față de alte țări occidentale care au depășit 80%. De la începutul pandemiei au decedat peste 102 mii de persoane în Germania, dar țara este considerată totuși un etalon de organizare în lupta cu coronavirusul.

După 16 ani la putere, Angela Merkel va preda puterea în această săptămână social-democratului Olaf Scholz, iar partidul său va trece în opoziție. Înainte de asta, guvernul Merkel a anunțat noi restricții pentru nevaccinați, decise și după consultarea cu viitorul cancelar. De asemenea, parlamentul german urmează să dezbată o lege care va face vaccinarea obligatorie, cel mai probabil începând cu luna februarie 2022.

Sursă alternativă: Deutsche Welle

Folosim cookies